Wat is Reiki?

Aan het einde van de negentiende eeuw was de Japanse theoloog dr. Mikao Usui naar aanleiding van vragen van zijn studenten op zoek naar de manier waarop Jezus met handoplegging zieken genas. Dr. Usui ondekte na lang zoeken bepaalde symbolen in 2500 jaar oude boeddhistische sutra's. Usui bestudeerde de in het Sanskriet geschreven teksten, verbleef in een Zen klooster en mediteerde op een heilige berg bij Kyoto. Na 21 dagen vasten op deze heilige berg kreeg hij een visioen en begreep hij hoe hij de levensenergie door kon geven aan anderen. In de jaren daarna ontwikkelde hij een praktische heelmethode die hij reiki noemde.

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het japans betekend het kracht van de zon. De naam luidt officieel 'Usui Shiku Ryoh', of in het nederlands 'De Usui reikimethode'. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan leren. Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging.

Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft. Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt.

Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden. Het mooie van reiki is de is de eenvoud. Door met reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Voor wie is Reiki?

Sommige Reiki-meesters zeggen het zo: Reiki is voor iedereen geschikt, maar niet iedereen is voor Reiki geschikt. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar toch klopt het. Reiki is slechts een middel wat je kan gebruiken om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen en om bewuster te leven. Reiki is slechts een manier. Andere manieren om die doelen te bereiken zijn meditatie, yoga en contemplatie.

In principe kan iedereen Reiki ontvangen en ermee werken. Alleen niet iedereen met dezelfde intensiteit. Hoe jij Reiki ontvangt hangt af van je spirituele staat, en jouw motivatie om die spirituele staat te verhogen.


Wat gebeurt er

tijdens een


 behandeling?


Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt u, in aangeklede toestand, op mijn behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning. Door middel van verschillende en bepaalde handposities over uw gehele lichaam wordt de universele energie via mij aan u doorgegeven. Vindt u het onplezierig om direct aangeraakt te worden dan houd ik mijn handen enige centimeters boven uw lichaam. Intieme aanrakingen en alle posities die u als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

Ik zorg voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte, met achtergrondmuziek en wierook. Eventueel wordt u toegedekt met een deken zodat u het niet koud zal krijgen. Kortom ik zorg ervoor dat u op een ontspannende en aangename wijze nieuwe energie kunt toelaten aan lichaam en geest. 

U kunt een afspraak maken voor een Reiki-behandeling via de afsprakenknop hieronder.